Zaterdag 9 januari – Zuid Bruny Island - Fluted Cape Walk

9 januari 2016 - Adventure Bay, Australië

Deze nacht wel heerlijk geslapen. We werden om 9 uur wakker. Mary had het ontbijt al klaar staan. Zelf gemaakte yoghurt en muesli met zelf gemaakte kersenjam.

We gaan met de 4WD van Mary en Martin naar Adventure Bay. Om daar te komen moeten we langs de Neck. Dat is het verbindingsstuk tussen Noord-Bruny en Zuid-Bruny. Het uitzicht daar is geweldig. Het smalle grijze pad aan de rechterkant van de foto is de snelweg!

De Neck - verbinding tussen noord en zuid Bruny

We lopen daar de ‘Fluted Cape Walk’. We nemen de korte versie van 1,5 uur. Deze wandeling staat ook brochure ‘60 great short walks’. Onderweg zien we een kleine kangoeroe moeder en haar kleintje. Het uitzicht onderweg is geweldig.

Zuid Bruny - Fluted Cape Walk

Op de terugweg lunchen we in een lokaal winkeltje. Mary kent die mensen. Zij is naast verpleegkundige ook verloskundige op Bruny Island en kent daardoor veel mensen. We lopen naar een klein restaurant naast het lokale winkeltje. Het is gesloten. Het blijkt dat zij vroeger dit “Pinguïn Café” hebben gerund. Het was hard werken voor weinig geld. Toen ze het concept wijzigden - alleen diner - ging het beter lopen. Veel van de campinggasten kwamen daar eten. Nu waren er problemen omdat de huidige eigenaar ziek was en het restaurant niet goed was onderhouden. De nieuwe eigenaar liep daardoor tegen allerlei problemen op. Mary en Martin hadden nog oude tekeningen van onder andere de afvoer. Die zat nu dicht door het frituurvet. Zo krijg je een en ander mee van het dagelijks leven van deze eilandbewoners en hun onderlinge hulpvaardigheid.

Op de terugweg reed Martin nog langs enkele uitzichtpunten in de bossen. Onderweg kwamen we meerdere kangoeroes (wallabys) tegen. Ze zitten gewoon langs de weg. Er kan er ook zomaar een de weg oversteken. Stuur goed vasthouden en de klap afwachten. Als je op zo'n gravelweg plotseling je stuur omgooit dan glijd je de weg af.

Kangeroe langs de weg

Met een 4wd is deze weg te doen. Maar met ons karretje is dat geen goed idee. Hier op de foto is het nog redelijk recht, maar verderop zitten allerlei kuilen en hobbels. Dirt roads worden ze genoemd. Ik snap nu waarom er bij de verzekering een ‘roll over’ is uitgesloten. Ons karretje is meer dan 2m hoog. Op de foto zie je hoe de rechterkant van de weg afloopt. Als je daar rijdt en je moet nog iets meer uitwijken dan kan je er zo maar af kukelen.

Martin vertelde nog dat er veel gedoe was over de bossen. Een deel wilde ze exploiteren vanwege het bijzondere hout. De milieupartij wilde de bossen gewoon behouden en daarmee voorkomen dat bepaalde soorten dieren zouden uitsterven.

1. Ralf:
    20 januari 2016
    Weer een mooi verhaal. Hopelijk kunnen ze de bossen behouden. De mooie natuurlijk is een absolute trekpleister voor toeristen. Gaaf om al die mooie foto's te zien. Leuk ook zo'n kangaroe.
  2. Jasper:
    20 januari 2016
    4wheel drive is wel handig op zulke stukken. Ook nog zelf gereden of hebben jullie je als koning en koningin laten rijden?
    Wel heel leuk dat jullie ook wilde kangoeroes gezien hebben.
    Nou snel 10 en 11 jan lezen!!
  3. Freek:
    20 januari 2016
    Er is hier nog heel veel prachtige natuur te zien. Als we nog een keer terug gaan dan huren we zeker een 4WD.