Maandag 11 januari - Zuidelijk Bruny Island - de Labillardiere Peninsula

11 januari 2016 - South Bruny, Australië

Maandag 11 januari - de Labillardiere Peninsula wandeling en een bezoek aan de oude vuurtoren

Na het ontbijt hebben we plannen gemaakt voor vandaag. We gaan naar  Labillardiere Peninsula en doen daar de korte wandeling. We nemen eten en drinken mee om daar te kunnen lunchen. De weg naar Labillardiere Peninsula toe is prachtig. Maar het is een onverharde weg en sommige delen zijn moeilijk begaanbaar. Met de 4WD van Mary en Martin is dat geen probleem, maar of het met onze camper ook zou zijn gegaan is maar de vraag.

Het is een wandeling met mooie vergezichten en loopt door prachtige natuurgebieden.

Labillardiere Peninsula Walk vergezicht

Onderweg zien we een Mountain Dragon (een kleine salamander). Hij loert naar een rups. Uiteindelijk gebeurt er niets.

hagedis en rups

Op een bounty-achtig strand lunchen we.

Lunchen op een bounty achtig strand

Martin verteld daar het verhaal dat ze een paar jaar geleden in de winter daar ook liepen en een geel object zagen in het zand. Na het uitgraven bleek het een professionele onderwatercamera te zijn op een soort van onderwater robot. Ze brachten het naar het  politiebureau en na een half jaar had niemand er aanspraak op gemaakt en konden ze het halen. Ze dreven toen het restaurant en vroegen of ze het nog een even op het politiebureau konden laten. Wat moesten ze er mee. Na een jaar melde de eigenaar zich. Het was van een zalmkweker. Het apparaat vertegenwoordigde een waarde 30.000 dollar. De eigenaar was zeer blij. Ook de fabrikant was in zijn nopjes en wilde Martin en Mary interviewen. Het was nog niet eerder gebeurd dat een onderwater robot was losgeslagen, door de stroming was meegenomen en na al die tijd gewoon weer werkte.

Als we terugkomen drinken we koffie. Daarna rijden we naar de oude vuurtoren. Een heel klein huisje bij de parkeerplaats dient als museum. Het bevat wat foto’s en objecten. Bij de ingang ligt een bezoekersboek. We schrijven daar onze namen bij. Voor ons hebben een paar Japanners hun naam er ook bij getekend. Boven bij de vuurtoren staat een harde wind. Het uitzicht over de baai is geweldig. Heel moeilijk om dat in een foto te pakken.

uitzicht bij de oude vuurtoren

1. Karel:
    20 januari 2016
    Wow, prachtig daar. Mooi reisverhaal met schitterende plaatjes! Krijg gelijk zin om m'n koffers te pakken .....
  2. Ada Groenewgen:
    20 januari 2016
    Hallo Bep en Freek het is heerlijk weer om te wandelen zo te zien aan jullie kleding .
    Lekker rustig in de natuur daar toppie geniet ze met elkaar. Ada.
  3. Jasper:
    20 januari 2016
    Weer mooie verhalen om te lezen.
    Jullie hebben dus weer een klein beetje internet gevonden :D
    Het is heel handig om met de lokale bevolking en hun 4wheel drives mee te kunnen liften. Zo kom je toch op plekken en hoor je toch verhalen die je anders niet had geweten.
    Mooie foto's en ook leuk dat die zo tussen de verhalen passen.
    Dan gaat het toch allemaal net wat meer leven!
    Veel plezier nog en tot het volgend verhaal!